Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

olenko patologinen valehtelija?

sairasko

Törmäsin tänään ensimmäistä kertaa em. ilmiöön....

Olen valehdellut niin kauan kuin olen osannut puhua. Aivan käsittämättömiäkin asioita ja minun on enää vaikea hahmottaa mitkä asiat ovat vain valhettani, mitkä oikeasti tapahtuneita asioita. Liiottelen ja värittelen kertomuksiani, keksin päästäni, tahdon olla kiinnostava ja kerätä huomiota.

Annan muutaman esimerkin valehteluistani...

1. Väitin ja esitin pitkään olevani raskaana. Koko lähipiirini uskoi minua. Ei tarvittu kuin googlesta muutamat ultrakuvat ja niitä vähän muutella. Esitin jopa että "lapseni" syntyi keskosena ja kuoli. Väitin lapsen saaneen alkunsa yhdenyön jutusta.

2. Tiedän pilanneeni täysin viattoman perheellisen miehen maineen, väittämällä kaikille hänen raiskanneen minut. Tosiasiassa harrastimme vain seksiä, mitään pakottamista tässä ei ollut mukana.

3. Kerroin jo nuorena usein ystävilleni kuinka vanhempani olivat ostaneet/tilanneet/ostamassa minulle sitä ja tätä kallista vehjettä. Aina näille tavaroille kuitenkin vaan "kävi jotain" ja kukaan ystävistäni ei koskaan nähnyt niitä. Yleensä tavarat joita väitin saaneeni, olivat kalliita.

4. Jokin aika sitten keskustelin lapsuuden tuttavani kanssa ja keskustelu ajautui miesasioihimme. Kerroin kuinka vaihdan miehiä kuin sukkia, harrastan seksiä ja katoan maisemista. Kerroin myös eläväni villiä elämää, bilettävän jatkuvasti ja vetävän kamaa. Seksikumppaneita mulla on ollut elämäni aikana 4, en biletä enkä vedä kamaa.

Nämä olivat nyt jotakin esimerkkejä jotka tulivat ensimmäisenä mieleen.. em. lisäksi valehtelen pienistäkin asioista, esimerkiksi kuinka olin puhunut sen ja sen kanssa sitä ja tätä, olin nähnyt henkilöt X ja Y, ollut viettämässä iltaa henkilön F luona, päätynyt privaattijatkoille henkilön M kanssa, käynyt lääkärissä siitä ja siitä syystä, kertomalla että mulla on sitä ja tätä mielenterveydellistä ongelmaa, valehtelemalla rahatilanteeni... ja olenpa joskus ottanut toisen liittymänkin jotta pystyin laittaa omaan puhelimeeni viestejä kuvitteellisen miehen nimissä ja näitä viestejä sitten näyttelin ystävättärilleni.

Olen tiedostanut valehtelemisen jo kauan, mutta en osaa lopettaa sitä. Nykyään en edes huomaa jos alan vähän väritellä asioita ja yleensä juttu lähtee siitä sitten paisumaan isommaksi ja isommaksi.. Noitakin asioita mitä luettelin aijemmin, joudun välillä alkaa miettimään oikein urakalla jotta muistaisin miten asiat oikeasti menivät. Uskon omiin tarinoihini, olen taitava valehtelija enkä ole jäänyt vielä kiinni kenellekkään.

Kuulostanko patologiselta valehtelijalta? Mitä minun kannattaisi nyt tehdä?

91

8287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hesa-Esa

      Sinulla on ehkä huonoa itsetuntoa, et hyväksy itseäsi sellaisena kuin olet. Ajattelet, että muut pitäisivät sinua tylsänä, jos et valehtelisi. En tiedä, pitäisivätkö. Ehkä. Itse en pidä valehtelusta.

    • sairasko

      Mulla on oikeestaan aika hyvä itsetunto...Voisin sanoa että oon jopa itserakas, pidän itseäni parempana kuin muut.. Silti valehtelen...

      • herraasiallinen

        Ei hyvä itsetunto tuota kylläkään tarkoita.

        Helvetissä on sinulle oma paikka raiskaajien ja parveketupakoitsijoiden seassa. Eli siis provoilijoista puhun.
        Ja jos sattuu olemaan totta niin sanattomaksi jää kun pilaat muidenkin elämiä.


      • sairas ainakin

        ELi olet narsisti tai wannabe narsisti. Todellisuudessa et ole oikeasti narsisti, eikä sinulla ole itsetuntoa ollenkaan = terapiaan,


      • olet ihmisenä paska

        valehtelet taas


      • niinpä niin....
        sairas ainakin kirjoitti:

        ELi olet narsisti tai wannabe narsisti. Todellisuudessa et ole oikeasti narsisti, eikä sinulla ole itsetuntoa ollenkaan = terapiaan,

        Ei sillä olekaan itsetuntoa, koska kukaan ei ole niin kiinnostunut lapsuuden _tuttavista_, että viitsisi sellaisille esittää elämästään mitään, mutta näemmä tämän foorumin noissa keksityissä aloituksissa korostuu aina se kaava, että on muka joku "tuttava" ( kas kun ei pelkkä nettituttava, jonka edes henkilön todenperäisyyttä ei ole vaivautunut selvittämään!), jolle muka joku on "itse" tehnyt väärin tai sitten "tuttava" kirjoittajalle tehnyt "väärin" ja sitten jos itse menee kertomaan anonyymin luottamuksellisesti tällaiseen ketjuun joitakin spontaaneja nimettömistä avauksista heränneitä ajatuksia, ei jostakn syystä koskaan saa vastauksia... Kertonee siitä, että tän saitin jäseniä ei edes kiinnosta keskustella sen "suuren yleisön" kanssa, joka kylläkin on kaikki mun kaltaiset sivulliset, jotka yhrisöihin kuulumatta lukee ja kommentoi nimettömiä tekstejä.

        Tai sitten jossakin on aloituksia, missä muka kukaan täysipäinen haukkuisi omat sukulaisensa tai vanhempansa tai mitään aggressiivisesti aloituksissa - keksittyjä juttuja veikkaan takuulla kaikki nekin... Ja jos sanoo jotakin vilpitöntä aitoa itsestään, saa peräänsä pilkkaajat ja sanotun vääristelijät tällä foorumilla - ikäänkuin muka silkkaa keksittyä tarinaa suoltavat olisi jotenkin arvokkaampia kirjoittajia.

        Erikoista on toi, että noi nimettömät aloittajat tietävät ja verbaalisesti myös osoittavat jutuissaan, ettei kukaan heidän foorumipalstakiusamaansa/ ulkopuolinen ole todellisuudessa mikään nimettömien tarinoiden laatijoiden kiusaajansa. Siitä kertoo se, että kaikki "yhteydenpito" (tämän foorumin nimettömissä teksteissä käytetään paljon sanaa "yhteydenpito", vaikka puhuisivat tuttavista) näissä tän foorumin sensaatiohakuisissa keskustelupalstatarinoissa on muka aina tapahtunut "tuttaviin" ja vain "tuttaviin" ja (eli kukaan ei puhu aloituksissaan ystävistään ja miksi niin tekisivätkään, jos haluavat kiusata etäisiä tuntemiaan _netti- tms.puolitutuntuttuja,_ jos sitäkäään) _vain_ netin välityksellä useissa palstojen jorinoissa (niinhän sitä netistä varmaan puhutaan, jos ei tunne ihmistä tai ihmisiä...). Totta kai jos ihmistä ei tunne, on pakko vedota siihen, että "tuntee" ja muka "kanssakäymistä" "netissä"...

        Onhan se aivan hirveää, jos joku hullu on aloittaneesta valehdellut tuollaista - jos tuo nimetön naamaton aloittanut sitä tarkoittaa, mutta valitettavasti tulee mieleen vaan, että aloittanut itse on valehtelija.Ja taitaa olla noi aloittanutta tukevat kommentit "raja on täyttynyt" ja "serkku on narsisti" ja pälä pälä - nuo, taitaa olla ihan sen sarjan draamakirjoittajaa, jotka pitää pilkkanaan esimerkiksi mun älyä, kun tulen vilpittömästi ja kirjoittajista tietämättä kirjoittamaan kommentteja tälle foorumille.

        Olettaisin, että täysijärkiset keskustelunhakijat puhuisivat edes osaksi totta, jos laativat avauksiaan - ymmärrän, että joskus voi olla tunnistamisen estämisen syistä perusteltua muokata joitakin ihan selkeimpiä tunnistuskeinoja, mutta pelkkä silkka povoseeraaminen nettipalstalla on halveksuttavaa, ottaen huomioon, että tänne koneelle ei aloittaneen(kaan) naamaa näy ja kirjoitajien henkilöistä ja nimistä ei tiedä... Terveisin: mulla ainakaan ei ole nimimerkkiä tälle foourmille, enkä ole operoinut tällä henkilönä ( jos joku olisi nyt vainoharhaisena, siksi sanon).

        (Saisko vähemmän draamallisia ja dramaattisia avauksia tälle foourumille, arvon nimettömät keskustelunavauksia laativat?)


    • viseman85
    • psgdnk
    • Juulija

      Minä kutsuisin sinua patologiseksi valehtelijaksi. Sekin on mielenterveydenhäiriö jo itsessään.

      • KAho

        Naapurimme nuorimies oli todella kova valehtelemaan.Pienellä kylällä asian tiesivät kaikki, ihmettelimme vain miksi vanhempansa eivät puuttuneet asiaan.Tämä kaveri kun tulla tupsahti kyläilemään ja jutustelemaan, ei häntä oikein osannut koskaan ottaa todesta. Hän sai aiheita katselemalla ympärilleen. Jos paikan emäntä,missä hän oli käymässä, oli raskaana, keksi hän kertoa miten tyttökaverinsa odottaa vauvaa jne. Pienenä tämän pojan jutuille oli kotona mm. pappa vain naureskellut ja ikäänkuin rohkaissut jatkamaan.Hän sai perheen, lapsiakin 3 Mutta kun lapset olivat vielä pieniä, kuoli tämä kaveri tapaturmaisesti melko julmalla tavalla. Useammalla kuin yhdellä tuli väkisinkin mieleen, että oliko valheella lyhyetjäljet ?


      • Astana

        Mielestäni voi valkoisia valheita kertoa tai jättää kokonaan
        kertomatta asioita joiden tietää vahingoittavan toista ihmistä.
        Tunnen kuitenkin ihmisiä jotka pelkästä esiintymisen tarpeesta
        sotkevat pahoin ihmissuhteita valehtelemalla.


    • Viksa

      Hmm.Kunhan harjottelet vielä vähän niin voit pyrkiä sitten vaikka kansanedustajaksi.

      • LOL


      • Anonyymi

        Tuo oli hyvä


    • afshjg

      Hmm. Eiköhän noissa oo ylittyny raja;D

    • Joskussivustaseurannu

      MT-puolen juttujahan tuo on. Se on sitten oma asiasi haluatko avata solmuja joita mielesi on punonut. Toistaiseksi elämäsi ilmeisesti on vielä jotenkin raiteillaan, enenevässä määrinhän joudut jo itsellesikin selvittämään miten asiat oli.
      Mutta sitten se toinen puoli, et ole niin hyvä valehtelemaan kuin luulet. Kaltaisiisi ihmisiin törmää välillä, ja kyllä, valheet paistaa läpi. Puolitutuille harvemmin tulee vaan oiottua tai kyseenalaistettua ihan kaikkea ääneen.
      Nukutko hyvin?

      Raskastahan tuo sinulle on, mutta ei käy sääliksi. Ihminen on vastuussa itsestään. Paska homma että olet vetänyt muita mukaan.

    • ihopgshio bgfshiphfd

      Mitäpä jos yksinkertaisesti yrittäisit kaikin keinoin alkaa puhumaan totta? Sellaisista pienistä arkipäivän asioista voisi aloittaa ja jatkaa sitten suurempiin. Aina kun tuntuu, että valhe on tuloillaan, kerrotkin suorana totuuden. En tahtoisi olla sellaisen ystävä, joka värittää elämäänsä valheilla vaikka itse en sitä tietäisi. Se raja tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin.

    • lirularu

      Etkö yhtään välitä siitä, että kaverisi kyllä ovat hoksanneet sinun valehtelusi ja ovat uskovinaan. Joku ehkä oikeesti tykkää sinusta ja monet säälii. Hae apua Jos olet nuori ihminen, sitä saatkin.

      • naisimmeinen

        Serkkuni on ollut lapsesta asti kova sepittelemään juttuja, kun itse olen muutaman vuoden vanhempi tajusin tämän jo lapsena. Ikävä piirre ihmisessä, mutta hän on serkkuni ja sukulaisia ei voi valita.


    • AntiT

      Alkaako etunimesi T-kirjaimella?

    • Varo valehtelijaa

      Jos on kova valehtelemaan, niin luultavasti löytyy muitakin vikoja,vastuuttomuutta, loismaista elämäntyyiä, petoksia, kiristystä,pinnallisuutta...eli psykopaatin tunnusmerkistöä..
      Jos huomaa jonkun valehteleva, hänen kanssaan ei kannata olla missään tekemisissä...

      • 20

        Jos valehtelu on tapa, keino selviytyä ja saada huomiota, viiraa nupissa muutenkin. Ennen näitä tyyppejä sanottiin kusipäiksi, nykyään kai persoonallisuushäiriöisiksi. Itse he eivät tunne olevansa sairaita tai toimivansa väärin, joten kannattaa pysytellä heistä niin kaukana, kuin mahdollista. Ongelmaisinta lajityypin hullujen kanssa on, että he voivat tehdä ihmisille hirvittävää vahinkoa perättömillä puheillaan. Heillähän on uskomaton kyky saada monet uskomaan valheisiinsa, mikä auttaa menestymään politiikassa sekä nykyisin myös työelämässä.


      • yksinäine lehmipoika

        "Jos huomaa jonkun valehteleva, hänen kanssaan ei kannata olla missään tekemisissä..."

        Eli ei voi olla kenenkään kanssa missään tekemisissä? Ei edes itsensä?

        "One study found that people tell two to three lies every 10 minutes, and even conservative estimates indicate that we lie at least once a day"

        ..eräässä tutkimuksessa havaittiin, että ihmiset valehtelevat 2-3 kertaa 10 minuutissa ja varovaisempienkin arvioiden mukaan valehtelemme vähintään kerran päivässä.

        We're All Lying Liars: Why People Tell Lies, and Why White Lies Can Be OK
        http://health.usnews.com/health-news/family-health/brain-and-behavior/articles/2009/05/18/were-all-lying-liars-why-people-tell-lies-and-why-white-lies-can-be-ok


    • Vaikutat lähinnä

      bussikuskilta, jolta on pysäkki kateissa.

    • Diantra S.

      Tuntemani nainen on jo 44 v. Valehteleminen vaan pahenee ja pahenee.
      Käyttää häikäilemättömästi ihmisiä hyväkseen.

    • hmh..,,..

      Sun täytyy olla sairas. Ikävä korostaa jotakin korkeakoulukoulutusta, mutta jos sulla olisi sellainen, sä olisit niin ns. ammattiylpeä, ettet kehtaisi valehdella. Ainakin edellyttäen,että sulla olisi jokin sosiaalipuolen yliopistokoulutus, missä tutkitaan erityisesti ihmisiä ja jos niiden tieteiden teorioihin olisit perehtynyt. Ikävä vaan, että epäilen totakin etusivulle nostettua juttua valehteluksi,mikä tosin teemaasi sopisi, joten jäänkin odottelemaan ensimmäistä münschhausen- kirjoittajaa, joka tulee syyttelemään minua avauksen laatineeksi tai sotkemaan ketjun( yleensä tässä Suomi24:ssa keskustelukokemukseni mukaan käy juuri niin, että vastaan johonkin todella kummalliseen etusivulla olevaan juttuun ja kohta ketjuun ilmestyy kirjoittajia, jotka haukkuvat minua ja aloittaneesta ei aiheineen kuulu enää mitään)...

      Mä luulen, että lapsilla ja nuorilla korkeintaan, on jonkin verran luontaista valehtelu- ja asioiden väritystaipumusta ( en ole psykologi), mutta yleensä sellaisen ( valehtelun) tarve ihmiselä vähenee, kun ikää tulee lisää ja kasvaa aikuiseksi. Valehtelusta kun voi joutua vaikeuksiin, niin siksi harva vitsii työkseen ts. enemmän tai mistään syystä valehdella, jollei ole jokin ammattihuijari ja ne sitten ovatkin jo patologisia rikollisia.

      Itse muistan hämärästi tunteneeni kerran yhden tytön kauan sitten, joka oli ihan outo valehtelija, siis lapsena... Sitä epäilin silloin jokisikin todella sellaiseksi ns. münschhausen- tapaukseksi, joka hieno termi mediaan on nyt taas lanseerattu, koska se valehteli ihan sellaisista asioista, joista ihan järjellä ei edes tarvitsisi tai voisi kuvitellakaan kenenkään vetävän valkoista valhetta. Itki mulle, ettei hänellä muka ole isää ( oli sillä isä, joskin entinen linnakundi) ja hyvim dramaattisena, pukeutui aina korostuneen huomiota hakevasti ja lisäksi sain usein kuulla, että takanapäin oli ihan kamala juoruamaan ihmisistä. Ei ollut sillä tavalla "älykäs" tai "syvällinen", mikä tunne tulee useimmiten, jos vähänkin aikaa juttelee jonkun kivan ihmisen kanssa, ei epämiellyttävä, mutta ei vetoavakaan ainakaan symppismielessä. Halusi teatterikorkeakouluun, mihin saatoi jo silloin arvata, että se ei sinne ikinä pääse, vaikka hakisikin, kun hänessä ei ollut riittävää ns. "syvällisyyttä"... Tyyppi myös nautti minun nolaamisestani, eli nauroi aina äänekkäästi, jos joku pilkkasi minua seurassa - oli nainen, ja en nyt puhu mistään tuntemistani, mulle tutuista tai aikuisista ihmisistä.

      Aikanaan ennen nettiä juorukellot kyllä sai hyvin selville sillä, että laittoi kiertoon tahallaan jollekin hölmölle ikätoverille kersalle jonkun sensaatiohakuisen perättömän tarinan itseensä liittyen ja sitten katsoi, että julistaako se sitä kaikille, vaiko onko luotettava, mutta noin niinkuin vrtuaaliaikana omissa henkilösuhteissa, maineen vuoksi ja aikuisten oikeasti, ei kukaan viitsi tehdä sellaista...

      Kyselepä psykologilta. Kuulostaa ts.vaikuttaa avauksesi aika huolestuttavalta.

    • häh,

      kulostaa niin uskottavalta, että jatka vain, kohta uskot itsekin omiin valheisiisi

    • ite tuppaan

      sanomaan naisille, että mulla on 24cm pitkä muna.
      Toimii joka kerta.
      Means to an end.

      • hihihi

        Ja minä kerron miehille, että mulla on neitsytpeppu, vaikka jakelen sitä jokapuolelle. Ah, ihanaa homostella.


    • Noitavainot

      olisi syytä laittaa käyttöön meidän noitien suhteen .

      Mihin emme olisi syyllisiä?

    • Vanhemman kommentti

      Valehtelu kuuluu lähinnä alkoholistien ongelmiin. Onko sulla sellaista? Jos olet nuori, hae apua ja selvitytä perussyyt! Muuten saat jopa mielenterveysongelmia. Kyllä "hätävalheet" ovat sallittuja, mutta tuo tuntuu menevän jo liiallisuuksiin. Tsemppiä Esa.

      • Totuus

        Mikä on liiallisuutta? Se että en usko teidän Elämän Satuunne?


    • Greenman

      No tuleehan tuohon valehteluun sorruttua aina joskus itsekin. Sanon naisille että mulla on 25 cm tehosekoitin, vaiks oikeesti se ei ole kuin 24,5 cm.

    • vanha ja viisasko?

      Toi on aika yleista. Minulla oli yliopistossa "kaveri" joka valehteli koiran nimesta ja mita kukkia heidan etupihalla kasvaa. Ihan vaan esimerkkina. Siis todella omituista, kamppiksina me tajuttiin aika pian etta paastaanhan se on sekaisin, mutta jostain syysta muut opiskelijat ajatteli etta han on todella hyva tyyppi ja lahes joka mies ihastui haneen. Han on nyt varatuomari, TODELLA pelottavaa.

      Ainakin talle tyypille valehtelu johtui (meidan mielesta) siita etta hanen piti aina olla aanessa ja huomion keskipisteena ja jotenkin mielenkiintoisempi kuin muut. Hyvin naytti toimivan. Ehka jatkat samaan malliin, mutta kantsii miettia miksi niin teet koska sehan tarkoittaa sita etta oikeasti sulla on tylsa elama kun pitaa keksia tollasia virikkeita.

      • Olen tässä näiden kuvalemasi kaltaisten tapausten siivittämänä alkanut kääntyä eräänlaiseksi intellektuaaliseksi fasistiksi ja olen alkanut näkemään asiat niin, että henkisesti ali-ihminen materiaali korkeista viroista ja korkeasti koulutetuista pitäisi likvitoida siviilisaation yleisen tason nostamiseksi.

        Yliopistoissa opetetaan paljolti narsismia tänäpäivänä, eikä sellainen kuulu niihin laitoksiin ollenkaan. Narsisteilla on aivan liikaa sosiaalista valtaa.


      • "Primitiivisessä idealisaatiossa kaikkivoipaisuus heijastetaan johonkin toiseen ihmiseen, mutta jos taas oma itse koetaan kaikkivoipana, on kyse kaikkivoivasta (omnipotentista) kontrollista minän puolustuskeinona. Kaikkivoivassa kontrollissa yliarvioidaan oman vaikuttamisen mahdollisuus ja aliarvioidaan satunnaisten ja kontrolloimattomien tekijöiden vaikutus tapahtumien kulkuun. Kaikkivoipaisuuteen kuuluu ajatus siitä, että voi tehdä mitä ikinä haluaa. Ja koska tekojemme esteenä useimmiten ovat muut ihmiset, kaikkivoipaisuutta defenssinä käyttävät ihmiset keskittyvät elämässä vallankäyttöön: joko manipuloimalla läheisiään, asiakkaitaan tai uhrejaan, tai hakeutumalla alalle jossa käytetään valtaa. Kuten politiikkaan. Yhtenä piirteenä tälle defenssille on nimenomainen halu bluffata; erehdyttää; hämätä; harhauttaa; huijata; huiputtaa; jallittaa; toisia."

        http://tiedostamaton.net/defenssit/omnipot.html

        Lyhyesti sanoen taustalla on tila, missä henkilö kokee olevansa itse sellainen, millaiseksi hän koki vanhempansa, ollessaan vauvaikäinen. Tähän liittyy fetisistinen seksuaalinen mielihyvä, mitä valehtelija tuottaa itselleen valehtelemalla.


    • ei mitään vikaa?

      Mitä väliä sillä loppujen lopuksi on, jos valhtelee. Tottakai sillä karkottaa kaikki kaverit ja sukulaiset pois. Lopulta jää enää pelkät valheet, joista saat jotain "kiksejä". Muille ihmisille on lopulta aivan sama, miten elät elämääsi. Heille varmasti riittää muutama kerta valheitasi. Jos haluat elää unimaailmassasi, ole hyvä vain. Se on vain sinun elämääsi. Muita se tuskin enää liikuttaa.

    • Google Bot.

      Saatanan valhetta kaikki tämä.

    • Olet sairas ja aika pahasti.. et itse enää taida tietää mikä on totta ja mikä ei.. hakeudu hoitoon.

    • maalaisjärki mukaan

      2. kohta. Sun pitää korjata miehen maine. Tuo on vakava asia. Mieti miten mies kärsii jos vaimokin luuli että se on totta. Varmaan mies kuitenkin petti kai vaimoa, mutta silti.

      Sun pitää vaan opetella se, ettei valehtele kaikesta. Vain jos on perusteltu syy, ettei tule ongelmia.. Rehellisyys pitää muuten tiellä.

      • :D

        eihän se mies viaton ollut jos kerran seksiä harrasti. Harrastuksen tavasta vaan oli valehdeltu ...


      • rekisteröitymätön**
        :D kirjoitti:

        eihän se mies viaton ollut jos kerran seksiä harrasti. Harrastuksen tavasta vaan oli valehdeltu ...

        "vaan"!!!!??? pettäminen on ikävää, mutta tapahtuu kuitenkin kahden aikuisen ihmisen yhteisestä halusta. Raiskaus on väkivaltarikos.

        On siinä todella paljon eroa. Kammottavaa valehdella tuollaisesta!

        Kuulostat siltä, kuin sinusta mies hieman ansaitsikin rikollisen leiman, kun hairahtui... aika sairasta.

        MInuakin on petetty, enkä diggaa pettajistä, mutten sentään noin kostonhimoinen ole.


    • nyt äkkiä

      Juu kyllä nyt sun oikeesti kannattas mennä hankkimaan ittelles apua. Olet kyllä jo aikaa sitten nolannut ittes. Sun kaverit ja sukulaiset ovat kyllä huomanneet sun valehtelusi jo aikaa sitten mutta eivät viitsi mitään sanoa, luultavasti naureskelevat sun jutuille takanapäin.
      Menetettyä uskottavuutta ihmisenä et saa enää takasin mutta ehkä helpomman elämän ittelles jos hankit apua että pääset tuosta valehtelutarpeestas niin ei koko elämä ole yhtä säätämistä valheitten kanssa.

    • totuus

      Tunnen ihmisiä jotka liioittelee suurentelee, ja kehuu omista asioistaan, yrittää esittää parempaa mitä on. Puhuu muiden asioista myös samaan tapaan.
      Mutta voin kertoa tällaisille ihmisille että valitettavasti kyllä jokainen tuttu ja tuntematonkin ihminen sen huomaa heti, jos toista vähänkin kuuntelee. Ja jos tällainen ihminen joskus puhuukin totta niin sitäkään ei sitten voi uskoa todeksi.
      Että ei kannata kuvitella että joku teitä uskoo, ei sitä vaan kukaan viitsi päin naamaa sanoa. On myös sellaisia hyviä tarinan kertojia jotka värittää ja vähän liioittelee, niitä on hauska kuunnella, mutta valitettavasti heitäkään ei voi todesta ottaa, vaikka joskus puhuisivatkin totta. Että ei kannata valehdella sillä on lyhyet jäljet ja koskaan tällaista ei voi todesta ottaa.
      Valkoinen valhe jossain äärimmäisessä tapauksessa on kohdallaan, jos ei halua toista loukata tai toisen mieltä pahoittaa.

      • hmh...,,..,..,

        Mua kiinnostaa toi termi, että mitä tarkoittaa toi tällä Suomi24:lla usein esitetty termi "esittää parempaa kuin on"? Mun mielestä sellainen, joka "esittäisi parempaa, kuin on", olisi esimerkiksi joku konkurssin partaalla oleva ökyrittäjä velkataloineen, joka järjestäisi yrityskumppaneilleen 600000:n juhlat, vaikka tietäisi, että tilinsä saldo on miinus kolme miljoonaa. Mutta että muuten, toi käsite, ihan outo: "esittää parempaa, kuin on". Olen kuullut nimittäin tota termiä joskus jossakin käytettävän myös tavallisista hyväntahtoisista ihmisistä, joita kadehtitaan ihan tavallisesta elämästä. Herranjumala jos on aitoja ystäviä, niin esittämiset on jääneet jo aika päiviä sitten.:) Itselläni on ehkä kymmenen hyvää ystävää ja lisäksi mun perheeni ja sukulaiset - jotenkin mä vaan tiedän, että jos vaikka mulle ja heille joskus tulisi toraakin ( ei hekään aina pidä musta, mutta rakastaa ja luottaa ja luottamus on), niin ikinä mulla ei niin pinnallisia elämäni läheisimmät ihmisuhteet olisi, että mikään niistä kariutuisi mihinkään pieneen erimielisyyteen... Mä en ymmärrä tätä nimetöntä foorumia, en ymmärrä!!

        Jos - yhdenläinen teoreettinen esimerkkitilanne- joku olisi esim. netissä valehdellut musta jotakin, eli jos mun tai jonkun yhdenkään muhun sidonnaisen läheisen naama (hyi h*vetti!) esim. löytyis jostakin netistä ei- toivotusta yhteydestä, kuten vaikka tästä Suoi24:sta ( toivottavasti en ikinä joudu kokemaan sellaista!), niin kyllä minä ainakin tovon,että siinä tapauksessa puolituttukin tulisi sanomaan, että hei sä olet muka tuolla, eikä olisi ainakaan hiljaa ja hihittelisi...

        Mä en ole yhtäkään tuntemaani pystynyt identifioimaan tältä foorumilta, mutta tekisin poliisiasian siitä, jos koskaan saisin sellaista selville, että jos kukaan mun sukulainen, opiskelukaveri, ystävä tai muu läheisempi olisi tällaisessa paikassa jonkun mielipuolisen herjauksen kohteena. Näen, että tällä Suomi24 foorumilla esiintyy herjausta, mutta valitettavasti en tiedä mitä tai keitä kohtaan. Ainakaan mitään normaalia ja kiinnostavaa keskustelua ei paljoa näy - pelkkiä noita etusivulle nostettuja sensaatiohakuisia kummallisia pelottavia jorinoita...


    • Terveyskeskukseen

      Saat ihmiset pieneksi hetkeksi kiinnostumaan itsestäsi. Kiinnostus kuitenkin loppuu heti kun kuulija huomaa sinun valehtelevan. Juttusi eivät ole millään tavalla mukavia kuultavia, vaikka olisivatkin totta. Montako ystävää sinulla oikeasti on?

      Sinun kannattaa mennä lääkäriin puhumaan ongelmastasi. Se voi olla vakavaakin, ellet pysty itse vaikuttamaan asiaan. Skitsofreniaan kuuluu, että todellisuus ja mielikuvitus sekoittuvat.

    • Tekohullu

      Mä oon valehdellu olevani hullu ja että oon ollu pakkohoidossa ja mielisairaalassa :D varmaan sen takia että yleensä käyttäydyn arveluttavasti muutenki ja kaikki muutenki piettää mua outona, oon heittäny vaan löylyä kiukaalle. Maine on mennykki mutta eipä tuo niin haittaa. Ja yleensä oon pitäny skitsoja ja peroonallisuushäiriöisiä jotenki kiehtovina. Tulen paremmin toimeen tälläisten ihmisten kanssa kuin "normaalien".

    • kokemusta on

      Mä tunnen kaks tällästä ihmistä. Molemmat toki jo keski-iän ohittaneita miehiä. Molemmilla kyse tuntuu olevan pitkälti huomiohakuisuudesta. Tosien kanssa en oo ollu enää vuosiin tekemisissä, joten hänen tilanteestaan en enää sen tarkemmin tiedä. Hän ainakin aikoinaan valehteli perheelleen, että hänellä on syöpä ja lääkäri antoi elinaikaa korkeintaan 5 vuotta. Lapsille aika ikävää kuultavaa omalta isältä vielä kun toinen näistä uskoi tämän tarinan ihan täysin. Osa valheista oli tälläsiä isompia ja osa juuri näitä pieniä periaatteessa täysin merkityksettömiä, mutta silti niitä piti kertoa. En sitte tiedä mistä hänellä valehtelu johtui. Hän käytti melko runsaasti kyllä alkoholiaki, mutta salaa kävi naukkailemassa.

      Toinen tapaus jota tapaan perhesiteiden kautta enemmän tai vähemmän säännöllisesti on vielä ehkä taitavampi valehtelija. Hän on onnistunut kymmeniä vuosia vedättämään koko perhettään, kunnes eräässä vaiheessa valheet luhistu kasaan. Sen jälkeen on tuntunu, ettei tällästä tapahdu ku kauniissa ja rohkeissa. Ihan uskomattomia tarinoita välillä tosi isoja valheita ja välillä pienempiä. Hänellä on ainakin oman kertomansa mukaan (liekö sitte totta vai ei) ollu vaikea lapsuus ja syyttää hiukan perheolojaan valehtelustaan. Ilmeisesti kuitenki aina valehdellu niin kuin alottajaki. Hänen kanssaan myös tuntuu, että hän tavallaan elää niitä valheitaan ja ne sotkeutuu todellisuuteen.

      Alottajlle suosittelen terapiaa. En osaa sanoa, kuinka tälläsen valehtelun voi ittestään kitkeä pois, mutta voit vaan kuvitella kuinka epämiellytävänä henkilönä muut sua pitää, kun sun valehtelus selviää. Nämä asiat kyllä aina tulee jossain vaiheessa ilmi. Mitä järkeä on edes kuunnella tälläsen henkilön juttuja, kun kaikki mitä tulee ulos voi olla soopaa. Mitään ei voi ottaa vakavasti. Siinä sitten vaan nyökytellään ja ollaan sillee, et joo joo niin varmasti joo. Turha edes vängätä. Antaa toisen vaan puhua suunsa puhtaaksi ja itte voi sillä aikaa kattella ulos ikkunasta ja ihailla maisemia.

    • unrsulå

      Joo nyt saa ihan kirjaimellisesti sen todeta että kunnon provo :D siun elämä taitaa olla yhtä provoo huh huh. Älä valehtele ,se loukkaa vanhempias ja kaveris tietää et valehtelet satanolla ,ja pitää sua hölmönä kun keksit lisää juttuja ja sitten niitenkin päälle lisää. Tietääkö sun vanhemmatkaan kuka sä Oikeesti oot? tai ite?

      • jaa.

        Mahdat paljonkin halveksua ihmisiä tuntevia ja aikuisia lapsia omaavia sulle tuntemattomia ehkä kadehtimiasi, jos väität, etteivät ihmiset "tietäisi", keitä ja millaisia itse kunkin läheiset ja ystävät luonteilta on. Tohon nimettömään kommenttiin tässä keskusteluketjussa tällainen toteamus...


    • Necorius II

      Kylmä totuus on kuten joku jo sanoikin. Suurin osa lähipiiristäsi varmasti tietää sinun valehtelevan, mutta kukaan ei vitsi noin tyhmälle valehtelijalle sitä kertoa. Arvosi on varmaan aika nollissa heidän silmissä.

      Vieraita on helpompi huijata.

      Yksinkertaistettuna, olet patologinen. Lähipiiriäisi tuskin enää voit vahingoittaa, mutta itseäsi sitäkin enemmän.

    • En jaksanut lukea kaikkia vastauksia, mutta haluan antaa kommenttini.Valehtelija joutuu useimmiten kiinni valheistaan ja sotkeutuu itse valheiden verkkoon. Hän ei muista aina jälkeenpäin, mitä on puhunut kullekin ja sekoilee. Tästä on haittaa niin muille kuin hänelle itselleen jopa eniten itselle. Seurustelin kerran vuoden tällaisen miehen kanssa. Hän kertoi juttuja, jotka ensin uskoin. Pian huomasin, että hän keksii niitä ja uskoo niihin itsekin. Sairasta, ajattelin ja lopetin suhteen.

    • Ei oo järkeä.

      Valkoinen ja musta valehteleminen aivan vähän eroa,koska valkoinen valheet joskus pakko jos ei halua totuutta tai loukkaa ketään.Olin itse hyvin joskus tai harvoin valkoinen valheita,mutta en halua olla usein valehtella.En ole sellainen.Jos sä koko ajan valehdella höpinääsi muille niin päässäsi vika.Minulle kävi samoin kun kaksi tuttukaverini kertoo minulle aivan kaikenlaista vaikka en uskonut vaan pysyin hiljaa ja vauhkoin koko asian.Lopulta he myöhemmällä iällä kutenkin lopettaneet valehtelua.Taidat jäänyt valehtelun koukussa,mutta voit menettää heitä jos jatkat tuota.

    • eräs*

      Aloittaja...mielestäni sinun kannattaisi ehdottomasti mennä psykiatrin juttusille. Ethän voi koskaan saada järkevää normaalia parisuhdettakaan koska lopulta valheet paljustuvat ja, se on sitten siinä :(

      Jotainhan elämässäsi on pielessä että sinun täytyy noin elää. Huono itsetunto ainakin, haluat antaa kaikille itsestäsi ihan erilaisen kuvan kuin oikeasti olet. Ja vanhassa kaveripiirirrähän et voi edes muuttaa itseäsi ellet halua vain kertoa kaikille totuutta, joloin riskinä on se että jäät yksin...mutta jospa kokeilisit jatkossa mitä tapahtuu kun päätät ettet enään valehtele.

      Varaa pikimiten aika psykiatrille.

    • hdkljsosina

      Ex -puolisoni sairastui kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön ja sekosi henkilöön, joka on mytomaanikko. vaikka kuinka yritin näyttää ja todistella hänelle tyypin valehtelevan, niin hetken "järkevyyden" jälkeen hän uskoi taas hänen kaikki juttunssa uudestaa ja uudestaan. Hän asuu nykyään maanikkonsa kanssa ja hänellä itsellään on ollut maaninen vaihe viimeiset 1/2 vuotta ja vauhti päätä huimaava. He molemmat elävät maanikon luomaa mielikuvitusmaailmaa ja kukaan ulkopuolinen ei ikinä uskoisi mitä kaikkea he ovat puuhanneet ja tehneet...

      Yritin vetää häntä kuiville, mutta vetovoima oli liian kova, ehkä se oli liian "kiehtova" maailma? Haluaisin edelleen auttaa, mutta en tiedä miten ja onko se edes mahdollista. Jos jollain on jotain samanlaisia kokemuksia tai ideoita, niin ottaisin mielellään vastaan.

    • Ml

      Opettelen valehtelemaan koska totuudella ei ole mitään merkitystä.

    • Pekka ja susi.

      Helvetissä on oma osasto varattuna naisille jotka väittävät tulleensa raiskatuksi vaikka eivät ole. Sinun kaltaisiesi kusipää nautojen takia tähän maahan on takavuosina ajettu sisään lievänraiskauksen käsite. Sillä käsiteellä on monet todelliset uhrit vaiennettu hiljaiseksi ja heidän oikeista kärsimyksestä saamansa hyvitys on ollut naurettavan pieni. Toivon koko sydämestäni sinulle sitä että joku ottaa ja pistää valheesi toteen. Pääsisit omakohtaisesti kokemaan sitä ihanuutta mikä sinunkin valheistasi johtuvasta vähättelystä ja hyssyttelysta seuraa. Ei millään pahalla mutta oksetat minua.

    • Cloetta...

      Kyllähän sinä sairas olet ja tarvitset ammattiauttajan apua. Eli aikaa tilamaan terapeutille tai psykiatrille.

      Minusta valehteleminen on inhottavaa ja uskonpa että puhun aika monen suulla. Ja yksi kerta useimmiten riittää eli jos jää tarkoituksellisesta valehtelemisesta kerran kiinni, ei ihmiseen enää luoteta. Tuskin sinuakaan kukaan uskoo vaikka niin luulet.

      ITse pyrin olemaan rehellinen. Valkoinen valhe on sellainen, jolla on positiivista merkitystä esim. kehuu jonkun ulkonäköä tai suoritusta ehkä hieman liioitellen tms. Minulla ei ole ollut tarvetta valehdella juuri koskaan.

      Ikäväss tilanteessa olet, mikäli siis puhut totta.

      • ups.

        Minä kutsuisin sinua patologiseksi valehtelijaksi. Sekin on mielenterveydenhäiriö jo itsessään.


      • käytästavat....

        Aivan.. Aloittaja tunnetaan jo varmaan siitä että hänen juttunsa ovat aina puppua.

        itse en valehtele, kuin korkeintaa tuollaisia valkoisia valheita merkityksettömistä asioista. Kaverin luona syödessään voi sanoa että ruoka oli hyvää, vaikka se ei olisi maistunut miltään tai olisi ollut liian suolaista tms.

        Hyviin käytöspapoihin kuuluu että ei valehdella, eikä olla myöskään yltiörehellisiä, vaan voi lipsauttaa valkoisen valheen tai sievistää kantaansa, ettei tonen pahoita mieltään jonku pikkuasian vuoksi.


    • Miksi olisi

      Ra ja ?

    • 3+7

      AP, olet selvästi rehellisempi kuin moni muu, sillä olet sentään itsellesi rehellinen siitä että valehtelet.

      Olen lukenut erästä kirjaa, jonka mukaan ihmiselle on jo lapsuudessa iskostettu mieleen käsikirjoitus elämälle ajatusten muodossa, eli hänelle opetetaan rooli jota hänen tulee esittää. Alkaessaan tuohon ympäristön määrittelemään teatteriin, ihminen menettää itsenäisyytensä, oman tahtonsa ja itsensä, sillä hän alkaa esittämään jotakuta muuta, ja koska hän esittää jotakuta muuta, kyseessä on valehtelu. Se on valehtelua itselleen (vaikkakin yleensä tiedotonta sellaista) ja se on myös valehtelua muille.

      Mainitsemani kirjan avulla oppii tarkastelemaan ajatuksia mielessään, ja kun ajatus paljastuu, siitä tulee tietoiseksi jolloin sen voi valita pois. Sitä ennen se vaikuttaa toimintaan tiedottomuudesta, eikä sitä edes huomaa, eli henkilö esittää roolia/valehtelee huomaamattaan. Ajatuksia paljastaessa tietoisuus omasta itsestä kasvaa koko ajan aina kunnes tuo opittu rooli on kadonnut kokonaan, jolloin jäljelle jää aito oma itse. Tällöin myös valinnat alkavat tapahtumaan alkuperäisestä omasta tahdosta.

      Kirjasta lisää täällä www.alkuajatus.org

      Suosittelen tutustumaan, kirja todella toimii!

    • Valehtelua vai

      mikroaaltomanipulaatiota?

      • terapiaa,,,

        poliisivaltiotyyliin


    • en ole.

      Ja se vähän ongelmallista onkin. Saatana kun on Jumala itse niin joutakoot Helvettiin, jumalaa ei vaan voi olla.

    • Tosi on

      Kuulut porukkaan joka pitäisi viedä kiireesti saunan taa ja lopettaa.

    • joo kyllä on

      Narsu

    • Nostin kytkintä.

      Eksä pli tuommonen valehtelija,ja usko lopulta itekkiin valheisiinsa.Katoin parhaaksi lähteä.

    • heippaM
    • varasteletko myös?

      Olet ehdottomasti patologinen valehtelija.

      Omassa tuttavapiirissä on myös tuollainen, mutta ei ehkä ihan noin vakavia asioita valehteleva. Kaikkiin pieniinkin asioihin hänen pitää aina keksiä todellisuutta parmepi selitys.

      Esimerkki: Hän oli varannut lomamökin ja hän löysikin halvemman mökin kivemmalta paikalta ennen kuin ehti edes maksaa varausmaksua, joten hän olisi voinut vain perua sen ensimmäisen mökin ilman mitään selityksiä tai seuraamuksia. Mutta häenne piti kehitellä todella monimutkainen tarina johon liittyi kaikenlaisia sattumuksia tapaturmista ja sairastumisista.

      Toinen mitä olen huomannut niin hän varastelee pikkutavaroita, myös meiltä kun käy. Yllättäen hänen käyntinsä jälkeen huomaa että jotain pieniä tavaroita on hukasassa, kuten juustohöylä tai voiveitsi tms. Ilmeisesti jakaa niitä eteen päin lahjoina, sillä hänellä on usein tuomisena jotain mitä on muka saanut jostain, kuten vaikka pyyhe tai kukkamaljakko tms.

    • fkashjfkjls

      Joo ihan sama muuten mutta putsaa nyt helvetissä sen perheellisen miehen maine ja kerro totuus - vielä kun tiedät mikä se on! Ja jos tosissasi olet moinen valehtelija niin ei se välttämättä sairasta ole mutta ei kyllä normaaliakaan. Joku psykologinen tila, taipumus tai vastaava. Kannattaa kertoa lääkärille tai psykologille jos haluat tuollaisesta eroon. Täällä saat vaan paskaa niskaasi.

    • puskalisko

      kuulostat huomionhakuiselta

    • Osaan Valehdella

      Valehtele on välttämätön taito ja helpottaa sinun ja muidenkin elämää kummasti.

      Esimerkiksi aika harvoin kannattaa sanoa ihmiselle päin näköä, että olet ihan helvetin ruma. Vaikka se olisikin totuus. Toisena esimerkkinä joku kaveri olisi vaikka tulossa poikkeamaan, mutta et vain juuri nyt jaksaisi kuunnella juuri nyt hänen juttujaan. Helpompaa on sanoa, että olet vaikka kuumeessa ja katsellaan parin päivän päästä.

      Juttuista kuuluukin kertoa kuin tarinankertoja. Pienellä värityksellä jutut ovat paljon hauskempia. Ei ole mitään järkeä puhua kaikista asioista monotonilla äänellä täysin inhorealistisesti mitä tapahtui. Jälkikäteen asioille voi myös nauraa.

      Täysin fiktiivisiä tarinoita ei mielestäni juurikaan kannata valehdella ja on osattava miettiä mitä seuraamuksia valheella on. Moni on ihan naurettavan huono valehtelemaan ja jäävät kiinni valheesta. Jos valhe on merkittävä tai toisia ihmisiä satuttava, niin voi saada kakkaa omaan niskaan ja joutua vuosiksi tai ehkä loppuelämäksi naurunalaiseksi.

      • ja pyh.

        Ei se ole rehillisyyttä että sanoo toista rumaksi. Eikä se ole valehtelua jos jättää sanomatta toista rumaksi. Hyviin taphin kuuluu olla loukkaamatta toista tarpeettomasti.


    • F.N.-fani

      "Joka ei usko itseensä, se valehtelee aina"(F.Nietzsche).

    • pato voi sortua

      Teit aika tarkan analyysin itsestäsi. se on patologista valehtelua. en keksi muuta.

    • Gooodwillsaveus...

      Ite pyrin puhumaan totta : Mitään siihen lisäämättä ja pois jättämättä....
      Eli selityslistoista tulee piiiiiitkiä ^^

      • liarbitch09?7

        Olet ihan kuin minä! Olen tehnyt samanmoista. Turhanpäiväisiä valheita vain ollakseni kiinnostava. Esim. Kerran kerroin kavereilleni että eräs poika oli kehunit minua facebook chatissa. He vaativat nähdä viestin, ensin kieltäydyin mutta he alkoivat epäillä. Menin koneelle ja kopioin hänen profiikuvansa ja tein hänen nimellään uuden profiilin, josta sitten omaan profiiliini lähetin viestejä ja niitä esittelin kavereille. Olen myöskin valehdellut että olen harrastanut seksiä kännissä useampaan kertaan keksimieni ihmisten kanssa ja niin edespäin. Ärsyttää tämä valheiden verkko koska olen vasta 16-vuotias ja koko elämä edessä ja se pitää viettää valehdellen.


      • SyväSuru
        liarbitch09?7 kirjoitti:

        Olet ihan kuin minä! Olen tehnyt samanmoista. Turhanpäiväisiä valheita vain ollakseni kiinnostava. Esim. Kerran kerroin kavereilleni että eräs poika oli kehunit minua facebook chatissa. He vaativat nähdä viestin, ensin kieltäydyin mutta he alkoivat epäillä. Menin koneelle ja kopioin hänen profiikuvansa ja tein hänen nimellään uuden profiilin, josta sitten omaan profiiliini lähetin viestejä ja niitä esittelin kavereille. Olen myöskin valehdellut että olen harrastanut seksiä kännissä useampaan kertaan keksimieni ihmisten kanssa ja niin edespäin. Ärsyttää tämä valheiden verkko koska olen vasta 16-vuotias ja koko elämä edessä ja se pitää viettää valehdellen.

        Please, yritä lopettaa vielä kun voit... =,( En halua, että jossain vaiheessa huomaat, että KAIKKI on mennyt: tyttöystävä(t), vaimo(t), lapset, ystävät, työ................... Luottamuksen pitäisi olla elinehto. Ymmärrän, että jos on sairas, niin se ei ole niin yksinkertaista. Mutta please... Yritä olla kaukaa viisas ja perustaa elämäsi rehellisyyteen ja totuuden puhumiseen. Poikaystäväni ei ole sinua paljoa vanhempi ja olen vasta huomannut, että hän on patologinen valehtelija... =,( En vielä ainakaan kykene jättämään, haluaisin uskoa muutokseen ja hyvään. Mutta jos oma terveys mene sen takia, ja kaikki muukin elämästäni, niin... :(


      • SyväSuru
        liarbitch09?7 kirjoitti:

        Olet ihan kuin minä! Olen tehnyt samanmoista. Turhanpäiväisiä valheita vain ollakseni kiinnostava. Esim. Kerran kerroin kavereilleni että eräs poika oli kehunit minua facebook chatissa. He vaativat nähdä viestin, ensin kieltäydyin mutta he alkoivat epäillä. Menin koneelle ja kopioin hänen profiikuvansa ja tein hänen nimellään uuden profiilin, josta sitten omaan profiiliini lähetin viestejä ja niitä esittelin kavereille. Olen myöskin valehdellut että olen harrastanut seksiä kännissä useampaan kertaan keksimieni ihmisten kanssa ja niin edespäin. Ärsyttää tämä valheiden verkko koska olen vasta 16-vuotias ja koko elämä edessä ja se pitää viettää valehdellen.

        Ai kauheeta sentään! Olin niin sekaisin, että olin kirjoittavinani nuorelle pojalle! Anteeksi... Vaihda vain "vaimo" -> "aviomies" jne. Olin jotenkin sekaisin, koska oma poikaystäväni on samaa ikäluokkaa... Anteeksi vielä kerran!


    • SyväSuru

      Varmaan itsekin tiedät, että olet patologinen valehtelija... Mutta haluaisin tietää, että haluaisitko todella(!) parantua siitä? (Vai tuoko se vain jännitystä elämään, että tunnustat täällä asian ja voit nimettömänä lukea meidän kommenttejamme?) Ymmärrätkö todella SEN maailman, jossa läheisesi elävät ja kuinka he kärsivät valehtelustasi? Luulen, että SEN maailman ymmärtäminen on erittäin kipeää. Ja jos todella haluat parantua, (vaikken edes tiedä kuinka voi parantua), niin toivottavasti olet valmis kohtaamaan äärimmäistä kipua. Mutta uskon, että sen vaikean vaiheen jälkeen elämä voittaa. En tiedä, mutta tuli juuri mieleen, että jos saat kiksejä valehtelusta, niin voisitko kokeilla tätä: voisitko yrittää saada kiksejä siitä, että ALAT PUHUMAAN TOTTA??? Siis vaikka läheisesi ensin varmaan ajattelevat, että "joopa joo, taas noita valheita", oli kyse sitten arkipäivän asioista tai suuremmista. Voisitko yrittää? Ja yrittää enemmän ja enemmän kunnes puhutkin vain totta! Haluaisin nimittäin uskoa, että kuka vain, mistä sairaudesta vain, voisi parantua täysin tai ainakin tarpeeksi... Jos haluat yrittää tuota metodia, niin ethän lannistu, jos välillä "ratkeat"...? Yritä silti vain jatkaa... Totuus tekee vapaaksi, vaikka aluksi se voi tehdä kipeää joissakin yhteyksissä. (Aina ei tietenkään kannata paukauttaa törkeyksiä, jos on mahdollista olla hiljaakin. Järki mukana.) Kannattaa kuitenkin kertoa, jos alat seurustelemaan, että sinulla on tällainen ongelma, ja pyytää tukea poikaystävältäsi asiaan. Jos yrität peittää sairautta, niin sitten saatat lähteä taas uudestaan valehtelukierteeseen mukaan... Toivon, että voisit olla rehellinen muille ja itsellesi menneestä, ja uskoa valoisaan tulevaisuuteen. Että voisit olla luottamuksen arvoinen muillle, ja saisit rakastaa ja tulla rakastetuksi, menneisyydestäsi huolimatta!!!!! Halusin siksi kirjoittaa näin, koska jokin aika sitten huomasin, että poikaystäväni on patologinen valehtelija, ja se sattuu niin kovasti, että pelkään menettäväni terveyteni. (En kuitenkaan ainakaan vielä kykene jättämään häntä, koska kuitenkin rakastan häntä. Ja toivon, että myös se osa hänestä on rehellistä ja totta, että hän rakastaa minua kaikki kaikessa. (Vaikka "kaikessa"han ei tietenkään voi sisältyä totuuden puhumiseen joka asiassa.)) Siksi haen täältä vastauksia, syitä ja haluaisin kuitenkin auttaa, jos se on mahdollista... Siis jos joku kaipaa apua, ja pääni kestää olla se, joka auttaa. Jos en murru surun ja ahdistuksen alle...

    • Vanha Kalastaja

      Levysi pyörii paikoillaan valehtelussa.Olen tavannut perheitä joissa kaikki totuus piiloitellaan valheiksi.Itsekkin jotkut jäsenistä ovat vaivautuneet,koska ikinä ei tiedä uskloa mihinkään.Sinulla voisi olla hyvää muutta pienelle kalliosaarelle mökkiin asumaan jossa tuulettuisit raikkaassa aidossa meri-ilmassa yksin lintujen ja kalojen ympäröimänä.Kun sinulla ei olisi siellä ketään jolle valehtelisit voisi asia kääntyä vähitellen eduksesi ja pakkaisit matkalaukkusi ja tulisit uudelleen yhteisöön eri mielellä.

    • 216973

      Ei vittu oon ihan samanlainen!! Se hävettää mua mut en vaan pysty lopettaan sitä, se on yhtä hulluutta!!

    • EllsworthMckellip

      Good http://ipadminitricks.net/ – I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related information ended up being truly easy to do to access. I recently found http://adultchatrooms.sexy/ what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme . a http://lynxconcept.com/ tones way for your customer http://freelivesexcams.sexy/ to communicate. http://japanporn.sexy/ Nice task..

    • BellAndreassi
    • Anonyymi

      Jokainen ihminen valehtelee. Jotkut valehtelevat pieniä valkoisia valheita tai salaavat asioita ja toiset keksivät aivan uusia tarinoita.

      Valehtelun kohteeksi voi joutua myös kaikkein rakkaimmat ihmiset.

      Valehtelu voi johtua esimerkiksi huonosta itsetunnosta, kipeistä traumoista joita haluaa peitellä, tarpeesta saada huomiota tai pelosta joutua torjutuksi totuuden tullessa ilmi.

      Valehtelu on vakavaa jos siitä aiheutuu toiselle äärimmäistä haittaa, kuten vankilatuomio tai rahan menettämistä.

    • Anonyymi

      Valitan, mutta olet aika paha valehtelija. Itsetunnossasi on oltava aikamoisia rakoja, sillä miksi muuten kerskuilee esimerkiksi saavutuksillaan joita ei ole? Luulen itsetuntoosi tulevan täytettä ja mielesi paranevan sekä parhaimmillaan onnen kipinänkin leimahtavan jos vain puhuisit totta. Yritä ja harjoittele, lupaan parempia aikoja.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe